maandag 9 maart 2009

Rector, blijf bij je leest

Zopas vonden de rectoren van de Vlaamse universiteiten het nodig openlijk te pleiten voor de regularisatie van alle « sans papiers » - zoals dat zo mooi wordt gezegd. In een snijdend betoog weerlegt Annemie Turtelboom hun discours. Ze geeft vier redenen waarom het verhaal van de rectoren vals klinkt.

Ik herhaal ze hier kort:
  • een algemene regularisatie zou de nu al zo belaagde sociale zekerheid helemaal onderuit halen;
  • een onstuitbaar aanzuigeffect zou worden gecreëerd;
  • we zouden in de kaart van mensensmokkelaars spelen;
  • hoe zouden we nog een repatriëringsbevel ten uitvoer leggen?

Turtelboom heeft gelijk. Als uitgevoerd wordt wat de rectoren willen, zou elke maat verdwijnen. Niets zou nog in staat zijn een stortvloed van echte en valse asielzoekers te stoppen. Onze maatschappij zou volledig ontwricht worden.

Kom me niet vertellen dat de rectoren dit zelf niet ook weten! Het volkje dat deze hoge stoelen bezet bezit doorgaans een wat beter voorziene hersenpan. Bovendien hebben ze de staf beschikbaar voor kostenloze raadpleging. Maar wat wil je: we hebben het hier te maken met figuren van het slag van Rikske Torfs, ex –vetoman. U weet wel: het meest extreem-linkse ding dat op nota bene onze kosten de geesten van onze Vlaamse jongeren probeert te misleiden.

Wat de rectoren zich eens moeten afvragen: waarom zouden we iemand die illegaal ons land binnendringt achteraf ‘regulariseren’? Doet zo iemand niet iets illegaals? En moet iemand die iets illegaals doet, niet worden gestraft? Akkoord: wellicht moeten de procedures voor echte vluchtelingen veranderen. Misschien zouden de rectoren dààr eens voor kunnen pleiten?
Welke hun motieven ook zijn moge, ik kan maar één ding besluiten: rector, blijf bij je leest!

Jaak Peeters

1 opmerking:

Anoniem zei

wat ik zocht, bedankt